Flame Institute SCF 18 Near Chawla Lights Phase 7 Mohali Chandigarh 9888949978
0

Shopping cart

Close

No products in the cart.

  • Flame SCF 18 Near Chawla Lights Ph-7 Mohali 9888949978

JAMMU & KASHMIR GENERAL KNOWLEDGE ( J & k ) GK QUESTIONS

Jammu and Kashmir general knowledge questions

Q1. When was Jammu and Kashmir established?
Ans-26 October 1947

Q2- What is the capital of Jammu and Kashmir?
Ans-Jammu (October–March)
       Srinagar (March–October)

Q3.Largest city of Jammu and Kashmir?
Ans- Srinagar

Q4. How many Districts in J&K?
Ans- 22 Districts.

Q5. Who is the Chief Minister of Jammu and Kashmir?
Ans- Mehbooba Mufti(JKPDP)

Q6.Who is the Deputy Chief Minister of the J&K?
Ans- Nirmal Kumar Singh(BJP)

Q7. Official Language of J&K?
Ans- Urdu.

Q8.What is the total area of J&K?
Ans- 222,236 km2 (85,806 sq mi).

Q9. Area rank  of Jammu and Kashmir?
Ans- 14th.

Q10.Who is the Governor of the state?
Ans- Narinder Nath Vohra.

Data information published in  2017

 

5/5 - (34 votes)

You May Also Like

BOOK FOR MAHARAJA RANJIT SINGH ACADEMY FOR ARMED FORCE PREPARATORY INSTITUTE  Flame Institute in Mohali Chandigarh prepared special book for...
IAS Officer – How to become an IAS Officer IAS officer the selected name of the post evokes awe amongst...
We impersonate first-class coaching for CLAT, LLB Entrance, LAW Entrance Coaching, CLAT Exam Coaching in Chandigarh and Mohali. SSC Entrance Exam Coaching in Chandigarh –...
HARYANA CIVIL SERVICES COACHING INSTITUTE IN CHANDIGARH AND MOHALI SINCE 2002   DEAR HCS ASPIRANT NEW BATCH FOR HCS STARTING...
Call Now Button