GK & Current Affairs December 2017 Quiz: 4

GK & Current Affairs December 2017 Quiz: 4

  1. Which city is hosting the first International Conference on Sports Medicine & Sports Sciences “SAICON 2017”?

[A] New Delhi
[B] Guwahati
[C] Patna
[D] Jaipur

  1. Kanchanmala Pande has become the first Indian to win gold at the World Para Swimming Championship 2017. She hails from which state?

[A] Kerala
[B] Maharashtra
[C] Karnataka
[D] Odisha

  1. Who has been appointed as the new Ambassador of India to Turkmenistan?

[A] Gajendra Singh Shekhawat
[B] Azar A.H.Khan
[C] N K Singh
[D] Arvind Mehta

4.Who has won the 2017 Ballon d’Or award for the year’s best player?

[A] Lionel Messi
[B] Gianluigi Buffon
[C] Luka Modric
[D] Cristiano Ronaldo

5.The Darrah National Park (DNP) is located in which state/UT?

[A] Maharashtra
[B] Odisha
[C] Rajasthan
[D] Punjab

  1. Which union ministry has signed MoU with Rotary India to achieve immunization target?

[A] Ministry of Rural Development
[B] Ministry of Health & Family Welfare
[C] Ministry of Drinking Water and Sanitation
[D] Ministry of Panchayati Raj

7.Which country has officially recognized Jerusalem as the capital of Israel?

[A] United Kingdom
[B] Germany
[C] United States
[D] Japan

8.Who has been chosen for the 27th edition of Vyas Samman-2017?

[A] Vishwanath Tripathi
[B] Mamta Kalia
[C] Surinder Verma
[D] Mannu Bhandari

9.Which country to host 7th International Ground Water Conference (IGWC-2017) on ground water Vision 2030?

[A] India
[B] Venezuela
[C] Sri Lanka
[D] Australia

10.Which Indian monument has been named 2nd best UNESCO world heritage site in the world, as per new survey of travel portal TripAdvisor?

[A] Red Fort
[B] Char Minar
[C] Taj Mahal
[D] Ajanta Caves

answer- 1.A   2.B   3.B   4.D   5.C   6.B   7.C    8.B   9.A   10.C

(8)

GK & Current Affairs December 2017 Quiz: 4
5 (100%) 2 votes