GK & Current Affairs December  2017 Quiz: 3

GK & Current Affairs December  2017 Quiz: 3

1.India and which country has recently signed MoU for cooperation in agriculture and phytosanitary issues?

[A] Japan
[B] Australia
[C] Malaysia
[D] Italy

2.The 2017 Armed Forces Flag Day is celebrated on which date in India?

[A] December 6
[B] December 8
[C] December 7
[D] December 9

  1. Which committee has been set up by the National Commission for Minorities to study minority status for Hindus in 7 states and a Union Territory?

[A] Syed Ghayorul Hasan committee
[B] George Kurien committee
[C] Ashwini Upadhyaya committee
[D] P Gir Das committee

4.Which of the following has been recognized by UNESCO as India’s Intangible Cultural Heritage of Humanity in 2017?

[A] Ramman
[B] Kumbh Mela
[C] Sankirtana
[D] Mudiyettu

5.The Koderma Wildlife Sanctuary (KWS) is located in which state/UT?

[A] Jharkhand
[B] Gujarat
[C] Odisha
[D] Manipur

6.Who has been named Person of the Year for 2017 by the Time magazine?

[A] The Whistleblowers
[B] The Protesters
[C] The Dreamers
[D] The Silence Breakers

7.The BR Ambedkar International Centre has recently launched in which city?

[A] Pune
[B] Indore
[C] New Delhi
[D] Lucknow

8.Which country to host the 46th Congress of the International Hockey Federation (FIH-2018)?

[A] India
[B] Spain
[C] Netherlands
[D] Germany

9.Gurdeep Singh is associated with which sports?

[A] Boxing
[B] Table Tennis
[C] Weightlifting
[D] Chess

10.India and which country has recently signed MoU for enhanced cooperation in the health sector?

[A] Seychelles
[B] Cuba
[C] South Africa
[D] Mauritius

answers-1.D  2.C   3.D   4.B   5.A   6.D   7.C    8.A    9.C   10.B

(6)

GK & Current Affairs December  2017 Quiz: 3
Reviews