GK & Current Affairs April  2018 Quiz: 3

GK & Current Affairs April  2018 Quiz: 3

  1. Who has become the youngest Indian weightlifter to win medal at Commonwealth Games (CWG)?

[A] Aleena Reji

[B] Saraswati Rout

[C] Deepak Lather

[D] P Gururaja

  1. Who is the newly elected President of Sierra Leone?

[A] Ernest Bai Koroma

[B] Samura Kamara

[C] Julus Bai Kamara

[D] Julius Maada Bio

  1. The joint anti-piracy, search and rescue exercise ‘Sahyog – Hyeoblyeog 2018’ was held between India and which country?

[A] Japan

[B] South Korea

[C] South Africa

[D] Brazil

  1. Which city hosted the Global Logistics Summit (GLS-2018)?

[A] New Delhi

[B] Jaipur

[C] Hyderabad

[D] Chennai

  1. The joint Humanitarian Assistance and Disaster Relief (HADR) exercise ‘Chakravath 2018’ is organised by the Indian Navy in coordination with which state government?

[A] Kerala

[B] Odisha

[C] Tamil Nadu

[D] West Bengal

  1. The Union Government has constituted a committee to frame regulations for online news portals. Who is the head of the committee?

[A] Cabinet Secretary

[B] Secretary of Information and Broadcasting

[C] Secretary of Electronics and Information Technology

[D] Secretary of Corporate Affairs

  1. Who has been appointed as the next Ambassador of India to the Republic of Serbia?

[A] Neel Reddy [B] Y S Khan [C] Subrata Bhattacharjee [D] Ankita Mehra

  1. What is the theme of the 55th edition of National Maritime Day (NMD-2018)?

[A] Connecting India through Shipping

[B] Indian Coast Line – A New opportunity

[C] Blue Economy

[D] Indian Shipping – An Ocean of opportunity

  1. The Government of India (GoI) has launched UTTAM App for coal quality monitoring. What does “UTTAM” stands for?

[A] Unlocking Transparency by Third Party Assessment of Mined Coal

[B] Underact Transparency by Third Party Assessment of Mined Coal

[C] Underplay Transparency by Third Party Assessment of Mined Coal

[D] Underboss Transparency by Third Party Assessment of Mined Coal

  1. Sanjita Chanu has clinched India’s second gold at which weightlifting category in the 21st Commonwealth Games (CWG-2018)?

[A] 45 kg     [B] 53 kg

[C] 55 kg      [D] 69 kg

answers- 1.C  2.D    3.B   4.A   5.A   6.B    7.C    8.D    9.A    10.B

(84)

GK & Current Affairs April  2018 Quiz: 3
5 (100%) 24 votes