GK & Current Affairs April  2018 Quiz: 2

GK & Current Affairs April  2018 Quiz: 2

  1. Which of the following cities has become the India’s first city to switch from BS-IV grade fuels to BS-VI (equivalent to fuel meeting Euro-VI emission norms)?

[A] Chennai                     [B] Kolkata

[C] Chandigarh               [D] New Delhi

  1. Who has been chosen for the prestigious J.C. Daniel Award for 2017?

[A] Satyan Anthikkad

[B] K.G. George

[C] Sreekumaran Thampi

[D] Adoor Gopalakrishnan

  1. Who has won the 2018 men’s singles Miami Open tennis tournament?

[A] John Isner

[B] Alexander Zverev

[C] Roger Federer

[D] Kei Nishikori

  1. Who will lead the Indian delegation in the 7th Moscow Conference on International Security (MCIS – 2018)?

[A] Narendra Modi

[B] Sushma Swaraj

[C] Nirmala Sitharaman         

[D] Ajit Doval

  1. Who has been appointed the protem Chairman of the Lalit Kala Akademi?

[A] C S Krishna Setty

[B] M L Srivastava

[C] T S Thakur                             

[D] N K Khan

  1. According to recent data released by Indian Cellular Association (ICA), India has acquired what position in the world in producing mobile phones?

[A] 1st       [B] 2nd       [C] 3rd      [D] 4th

  1. Who has been adjudged ‘Sportsperson of the Year’ at the Telangana Sports Journalists Association annual awards for 2017?

[A] Sania Mirza

[B] Kidambi Srikanth

[C] P V Sindhu

[D] Mithali Raj

  1. Which football team has won the 72nd edition of Santosh Trophy Football tournament 2018?

[A] Services

[B] West Bengal

[C] Kerala

[D] Hyderabad

  1. C V Rajendran, who passed away recently, was the famous personality from which field?

[A] Journalism

[B] Science

[C] Sports

[D] Film Industry

  1. Who has won the 2018 women’s singles Miami Open tennis tournament?

[A] Johanna Konta

[B] Sloane Stephens

[C] Jelena Ostapenko

[D] Serena Williams

answers- 1.D  2.C   3.A  4.C  5.B  6.B   7.D  8.C  9.D  10.B

(87)

GK & Current Affairs April  2018 Quiz: 2
5 (100%) 14 votes
Posted in Current Affairs, Question Bank.