GK & Current Affairs April 2018 Quiz- 1

GK & Current Affairs April 2018 Quiz- 1

  1. Who has been appointed as the new acting chairperson of the National Green Tribunal (NGT)?

[A] Jawad Rahim          [B] Mohit Arora             [C] Dipak Misra                        [D] R S Rathore

  1. India’s first Insect Museum has opened in which state?

[A] Kerala                     [B] Tamil Nadu             [C] Assam                     [D] Odisha

  1. Who has been appointed as the Principal Scientific Advisor (PSA) to Government of India (GoI)?

[A] K Vijay Raghavan                 [B] Mukesh Maheshwari

[C] Trilok Nath Das                   [D] R Chidambaram

  1. The Department of Posts has launched Cool EMS Service between India and which country

? [A] Brazil                    [B] China                       [C] Japan                      [D] United States

  1. India has signed how much amount of loan agreement with ADB to help boost youth employability in Himachal Pradesh?

[A] $100 million                         [B] $180 million            [C] $60 million               [D] $80 million

  1. Which state has highest number of fully covered tribal habitations with the safe drinking water?

[A] Madhya Pradesh     [B] Odisha        [C] Rajasthan               [D] Jharkhand

  1. Aleksandra Liashkova, who crowned the Miss Supermodel Worldwide 2018, is belong to which country?

[A] Uzbekistan              [B] Belarus       [C] Russia                    [D] Thailand

  1. Which union ministry holded the first-ever National conclave on Psychological Trauma, Child Protection and Mental Illnesses?

[A] Ministry of Social Justice and Empowerment

[B] Ministry of Health and Family Welfare

[C] Ministry of Women & Child Development

[D] Ministry of Human Resource Development

  1. The Murrum Silli Dam is located in which state?

[A] Punjab                     [B] Mizoram                  [C] Chhattisgarh                        [D] Uttar Pradesh

  1. Which Indian sportsperson has bagged gold in the women’s 25m Rapid Fire Pistol event at the 2018 ISSF Junior Shooting World Cup in Sydney?

[A] Anisha Bhanwala     [B] Devanshi Rana                     [C] Manu Bhaker                        [D] Muskan

answers- 1.A  2.B    3.A    4.C   5.D   6.A    7.B     8.C    9.C   10.D

(33)

GK & Current Affairs April 2018 Quiz- 1
Reviews