CURRENT AFFAIRS SEP QUIZ -3

CURRENT AFFAIRS SEP QUIZ -3

1.Which expert committee has constituted by the Union Government to identify key data protection issues in India?

A] BN Srikrishna
[B] R S Rawat
[C] Tushar Mehta
[D] H R Khan

2.Which expert committee has constituted by the NITI Aayog to provide a major thrust to job creation by enhancing India’s exports?

[A] Raghav Yadav
[B] Milind Kumar
[C] S K Jain
[D] Rajiv Kumar

3.Which country is hosting the Eastern Economic Forum (EEF-2017)?

[A] India
[B] United States
[C] Russia
[D] France

4.Who has become the first Indian to be signed by Australian Basket Team?

[A] Yadwinder Singh
[B] Amritpal Singh
[C] Amjyot Singh
[D] Vishvas Bhriguvanshi

  1. Who is the newly appointed Chairperson of National Authority Chemical Weapons Convention (NACWC)?

[A] P S Chaku
[B] Inder Jit Singh
[C] Abdul Rashid
[D] Dharmendra Singh

6.Who is the newly appointed CMD of the National Mineral Development Corporation (NMDC)?

[A] Pramod Kumar
[B] Arup Roy
[C] N Baijendra Kumar
[D] Nikhil Srivastav

7.The joint military training exercise “Yudh Abhyas – 2017” will be conducted between India and which country?

[A] United States
[B] Russia
[C] France
[D] Germany

8.Which state government has signed MoU with Amul to save the children of anganwadi from malnutrition?

[A] Gujarat
[B] Assam
[C] Madhya Pradesh
[D] Uttar Pradesh

9.Who is the author of the book “How India Sees the World: Kautilya to the 21st Century”?

[A] Shiv Shankar Menon
[B] Shyam Saran
[C] J.J.Singh
[D] Ravi Shankar Prasad

10.The Kalesar National Park (KNP) is located in which state?

[A] Kerala
[B] Manipur
[C] Punjab
[D] Haryana

answer- 1.A  2.D   3.C   4.B   5.B  6.C   7.A   8.A  9.B  10.D

 

 

Posted in Current Affairs.