CURRENT AFFAIRS SEP QUIZ -2

CURRENT AFFAIRS SEP QUIZ -2

1.Which union minister has launched online registration portal for 2017 BSF Half Marathon in New Delhi?

A] Kiren Rijiju            [B] Narendra Modi        [C] Nirmala Sitharaman        [D] Ravi Shankar Prasad

2.India’s first Hyperloop project will come up in which state?

[A] Karnataka         [B] Andhra Pradesh            [C] Tamil Nadu                          [D] Kerala

3.Which online facility has been launched by the Union government to resolve foreign trade issues?

[A] Contact@IDFT        [B] Contact@DGTI          [C] Contact@DGFT          [D] Contact@FTID

4.Sathish Sivalingam, who recently qualified for 2018 Commonwealth Games, is associated with which sports?

[A] Weightlifting         [B] Wrestling               [C] Boxing                  [D] Sprint

5.Where is the headquarters of the Indian Council of Agricultural Research (ICAR)?

[A] New Delhi          [B] Bareilly                         [C] Mumbai                  [D] Karnal

6.What is the theme of 2017 International Literacy Day (ILD)?

[A] Literacy for the 21st Century                                 [B] Reading the past, writing the future
[C] Literacy in a Digital World                                    [D] Literacy and sustainable development

7.Which country to host the Across Barriers-International Business Women’s Summit (ABIBWS)?

[A] Bhutan            [B] India                       [C] Sri Lanka                      [D] Nepal

8.Who has been appointed as high performance specialist coach for Indian Senior Women Hockey Team (ISWHT)?

[A] Gurpreet Singh                       [B] Harendra Singh               [C] Kuldeep Das                    [D] S P Kumar

9.Who is the newly elected chairman of Press Trust of India (PTI) ?

[A] Mahendra Mohan Gupta               [B] M.P. Veerendra Kumar           [C] Viveck Goenka
[D] Hormusji N. Cama

10.The Bhindawas Wildlife Sanctuary (BWS) is located in which state?

[A] Manipur                    [B] Haryana                        [C] Punjab                      [D] Himachal Pradesh

 

ANSWERS- 1.A  2.B  3.C  4.A   5.A   6.C   7.D   8.B   9.C   10.B

(0)

CURRENT AFFAIRS SEP QUIZ -2
Reviews
Posted in Current Affairs.